Hersenkronkels, veel vragen en een grote glimlach
Een lijstje geluk
Een lijstje geluk

Een lijstje geluk

> Het dertigtal basilicumplantjes wat ik zojuist over heb geplant naar een grotere kweekbak. Vanuit het zaadje gekiemd naar een broos plantje, het leven daadwerkelijk zien leven en beseffen dat we hier onderdeel van zijn. Wroetend met mijn handen in de potgrond realiseer ik me hoe prettig dat aanvoelt (ja, ik ben nogal sensopathisch ingesteld. Dat ik daarna dikke zwarte nagelriemen heb en mijn keuken vol met potgrond ligt is een bijzaak).
> In de trein, lekker naar buiten staren. Niks doen, niks hoeven, luisteren naar onbestemde geluiden om me heen en een diepe zucht slaken. Want het is zo’n fijn moment.
> De steeds vaker terugkerende ambitie dat ik me niet wil laten tegenhouden door angst.
> Telkens opnieuw mooie woorden en uitspraken vinden waar ik mee verder kan (ze raken gelukkig nooit op!). Woorden kunnen me kracht geven, woorden maken me creatief en bieden me stof tot nadenken.
> Woorden kunnen me daarentegen ook ontzettend aan het lachen maken, met name als ze in een bepaalde context worden gesproken maar juist die context wordt weggehaald. Een voorbeeld: ik luister naar een gesprek tussen twee bekenden. Ineens vraagt de één aan de ander: “Had je ook schoenen aan tijdens het brunchen?” en daar kan ik echt smakelijk om lachen. Zulke zinnen sla ik meestal gelijk op in mijn telefoon of ik noteer ze op een memoblaadje/bonnetje/viltje. Als ik ze later weer eens lees, weet ik de context meestal al helemaal niet meer, en dat maakt het nog meer absurdistisch (waar ik van hou!).
> Mezelf een flexitariër en een minimalist noemen. Ja, dat is toch grappig. Maar in mijn ogen niet gelogen.
> Kaartjes versturen naar vrienden, een onverwacht gebaar waar mensen blij van worden. Ik vind het leuk om mensen blij te maken.
> Op het moment dat ik teveel in mijn hoofd zit en mezelf helemaal op kan fokken, ga ik rustig naar mijn buik om me weer lekker en kalm te gaan voelen. Zonder hulp van iemand anders, enkel van mij zelf. Ogen dicht, concentratie op de ademhaling, en mijn gedachten naar mijn onderbuik en onderrug. Geleerd van mijn energetisch therapeut, maar fijn dat het me daadwerkelijk lukt om uit te voeren.
> Het weggeven van spullen (kleding, Douwe Egberts-punten, plantjes, boeken) levert werkelijk prachtige reacties op waar ik ook weer nieuwe energie uit put.
> Een onbekend persoon die op een feestje tegen me zegt dat ik echt een supertof kapsel heb. Het krijgen van complimenten is zo lekker en we doen het eigenlijk veel te weinig! Op mijn werk met jongeren met gedragsproblemen werk ik regelmatig bewust met complimenten, met het achterliggende behandeldoel om het zelfbeeld te vergroten. Maar voor wie is dat nou niet interessant? Zo makkelijk, zo klein, en van zo’n grote waarde…

We beseffen ons allen te weinig waar we ons pure geluk uit kunnen halen. Het is zo fijn om in de kleine dingen iets moois te zien en daar voldoening uit te kunnen halen.

IMG_20140428_082407
De bewuste basilicumplantjes….

Waar word jij blij van? 

4 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.