Hersenkronkels, veel vragen en een grote glimlach
Gewoon ZIJN
Gewoon ZIJN

Gewoon ZIJN

Sinds mijn deelname aan De Verstilling ben ik als persoon wat veranderd in bepaalde zaken. Ik kan niet alles benoemen in vijfhonderd woorden want dan is het bij lange na niet volledig =) , maar ik wil wel graag zo nu en dan een verandering met jullie delen.

Zoals ik in mijn vorige blog al zei, heb ik mijn hart wat meer geopend, voor anderen maar vooral ook voor mezelf. Dit resulteert in en zorgt er tegelijkertijd voor dat ik meer ben gaan berusten in hoe alles is. En dan met name de mensen om me heen. Zij zijn zoals ze zijn, met hun sterke eigenschappen maar ook met hun tekortkomingen. Irritaties aan personen zijn sterk verminderd en ik maak me minder druk om uitspraken, meningen of daden. Een ander kan denken zoals hij denkt, ik hoef het daar niet mee eens te zijn.

Ik kan het absorberen en HOEF er verder niets mee te doen.

En dat is ook zo met de wereld. De wereld is zoals ‘ie is, inclusief alle goed en alle kwaad. Dus ook de recente aanslagen in Parijs. Dus ook de problemen rondom de transitie en transformatie in de jeugdzorg die nu allemaal werkelijkheid worden. Als ik dit tegenkom, bijvoorbeeld in mijn werk, DAN IS DE SITUATIE OP DAT MOMENT GEWOON ZO. Wat overigens niet betekent dat ik er geen mening over heb, maar daar laat ik me op dat moment niet door leiden, want daar kan ik in de betreffende omstandigheid niets mee. Aan veel dingen kan en wil ik namelijk niet eens wat veranderen. Want ik berust op dat moment met de stand van zaken, met de persoon in kwestie of gewoon met mezelf. Niet teveel ‘ja maar’, niet teveel irritaties, boosheid of verdriet. Ik bekijk, ik observeer, ik neem in me op, en ik adem. Meer niet.

Sowieso kijk ik geen journaal en heb ik geen krant. Hoewel ik in de krant vaak erg boeiend leesvoer vindt, zoek ik het pas op als ik zelf behoefte heb aan informatie. Omdat ik (helaas) dagelijks in de auto zit hoor ik wel geregeld het nieuws, maar of ik daadwerkelijk opneem wat er gezegd wordt ligt aan het onderwerp. Veel gaat langs me heen. Ik wordt er niet beter van om me overal over op te winden.

Als ik maar blij ben met mezelf, dan bungelt de rest daar een beetje aan.

En ik ben alleen maar blij met mezelf als ik me niet mee laat slepen door mensen, de wereld of toestanden waar ik zelf toch niets aan kan veranderen ‘omdat ik het zo graag wil’. Nee, ik ontdoe me op zijn tijd van een mening.

Omdat gewoon ZIJN ook goed is.

En rustiger voor mezelf. Opfokken is niet nodig. Just be.

En dan ben ik er gewoon.

En dat is alles.

1396283387hh0si

* Ik hoop dat bovenstaande jou ook lukt! Heus waar, we mogen best wat liever voor onszelf zijn allemaal. Dan wordt alles nog fijner dan dat het al is =)

2 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.