Hersenkronkels, veel vragen en een grote glimlach
Loslaten
Loslaten

Loslaten

Loslaten. Dat is het grote woord. De rust vinden in een heel onstuimige hersenpan. Stoppen met heel hard zoeken als werkloze. Het kan! Want ik heb het gedaan.

Een paar weken terug sprak ik een oude docent van me. Ze stuurde me een appje naar aanleiding van een blog die ik had gepost. Ik vertelde dat het toch best wel lastig was, zo thuis zitten, zoeken en dwalen. Geen werk, diepe zucht. Een bestaan zonder betekenis.

Mijn docent gaf me de tip om te accepteren dat ik gewoon niet weet wat ik wil. Ik moest volgens haar in de zijn-modus komen in plaats van in de doe-modus blijven hangen. Ze vertelde me dat het tijd nodig heeft om afscheid te nemen van het één, en dat vraagt vertrouwen van jezelf. Zodra je zover bent, komt er ruimte vrij. Dat is iets wat je niet af kunt dwingen. En dan komen er vanzelf dingen naar je toe. Omdat je dan pas klaar bent om echt verder te gaan.

En zo is het gewoon écht.

Inmiddels zit ik al vijf weken werkloos thuis. Het gaat snel. In het begin was het moeilijk. Zo moeilijk dat ik dacht; ‘Dit ga ik niet nog twee weken volhouden, dan raak ik helemaal depressief’. Maar nu is alles veranderd! Serieus, door het advies van mijn docent ben ik op een ander pad gekomen. Ik heb vrede met hoe de situatie is. Ik heb De Grote Zoektocht wat meer losgelaten. Ik geniet van alles wat ik doe. Wat dat dan ook is.

image113

image27
Zo maak ik foto’s van mooiigheden, Zuid Limburg, dec. 2016.

En warempel; vervolgens komen er allerlei nieuwe dingen op míjn pad!

  • Drie mensen uit mijn netwerk hebben hun (vakantie-)huis aangeboden. Om te schrijven, te chillen of gewoon zonder aantoonbare reden. Ik ben nog nergens op ingegaan, maar waarschijnlijk ga ik eind december toch gebruik maken van één van deze opties.
  • Ik heb allerlei inzichten verkregen wat betreft werk. Voor mij is het nu veel duidelijker waar ik zeker behoefte aan heb bij een nieuwe baan, en ook wat me juist onderuit kan halen in het werkveld. Heel prettig om mezelf op professioneel gebied daarom veel sterker te voelen!
  • Er ligt een nieuwe opleiding in het verschiet! Er staat nog niks vast, maar goh, het UWV stelt zelfs opleidingsvouchers beschikbaar voor kansrijke beroepen. Wist ik veel? (Is die introductie-bijeenkomst toch nog ergens nuttig voor geweest…). Dat maakt het voor mij in ieder geval erg aantrekkelijk om ook de mogelijkheid me bij- of om te scholen mee te nemen.
  • Op woon-gebied kan ik ook eindelijk verder kijken: de handtekeningen zijn gezet, vanaf vandaag zijn we officieel ingeschreven als anti-kraak-zoekers. Stay tuned!
  • Ik heb inspiratie gehad om een nieuwe profiel-tekst te schrijven voor mijn toch-wel-lastig-te-definiëren-situatie-als-werkzoekende. Deze staat online, nu maar eens afwachten wat er komen gaat!

DUS: de zijn-modus is zo gek nog niet. Het is niet erg om niet te weten wat ik wil. Zo is het gewoon. Mooier kan ik het niet maken. En zo makkelijk is het gewoon 🙂

Anniek

* Wil je met mij sparren over je eigen zoektocht? Herken je zaken en wil je het er gewoon eens over hebben? Ik denk graag met je mee! Gratis en voor niks! Omdat ik dat leuk vind! Stuur een mail naar anniek@mooionkruid.nl en ik zal je een antwoord terug sturen. 

2 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.