Hersenkronkels, veel vragen en een grote glimlach
Maar nu… Fijn!
Maar nu… Fijn!

Maar nu… Fijn!

En toen stootte ik de koffie om die ik, zeer wijselijk, tussen mijzelf en mijn laptop had geplaatst. Vervolgens redde ik vliegensvlug als eerste mijn agenda’s en papierwerk van de koffie-dood, en hield pas daarna mijn laptop ondersteboven om deze te bevrijden van de bruine drab. Stiekem moest ik lachen (na een welgemeende GODNONDEJU ANNIEK!). Eén dezer dagen bedacht ik me namelijk nog dat mijn laptop al 6,5 jaar oud is en dat hij het waarschijnlijk binnenkort wel zou begeven. In mijn hoofd hield ik al rekening met dit scenario en had dus al kordaat geback-upd (nieuwe spelling?).

Goed. Koffie over mijn laptop en niet eens boos worden op mezelf. Tsja, dat is Anniek. Materialisme komt niet voor in mijn persoonlijke woordenboek. En daarbij dacht ik dat er wel iets onaangenaams op mijn pad móést komen, omdat de laatste dagen alles eigenlijk heel prettig ging. Nadat ik een paar weken een ietwat mindere tijd had, en onlangs op een vrijdagavond een soort van doorbraak heb gehad (lees: behoorlijk troosteloze avond) voelde ik;

Vanaf nu is het anders.

En dat vermoeden klopte. Het lukt me sindsdien beter om in mijn gevoel te komen (dus; uit mijn hoofd en in mijn buik!), om beter te luisteren naar mezelf, om trots te zijn op wie ik ben en om in het geheel wat meer te fladderen. Ik heb het idee dat dingen me voor de wind gaan. Zo heb ik de succesvolle Inspiratiemiddag achter de rug en binnenkort weer één voor de boeg. Ook heb ik een nieuwe baan gevonden, na jaren zoeken, en merk ik dat dat me erg veel rust en voldoening geeft. Tegelijkertijd een vorm van spanning, het is toch een nieuwe functie. Voorheen zou ik gaan twijfelen aan mezelf, maar dat is nu totaal niet het geval. Ik weet dat ik het kan en heb zin om in een nieuw avontuur te stappen. Daarbij voelt de opleiding die ik aan het volgen ben ook als iets zeer welkoms en aanvullends. Een opleiding tot Jongerencoach, maar waarbij ook het onderste uit de kan wordt gehaald qua persoonlijke ontwikkeling van de studenten. Elke les is het de bedoeling om dichter bij je eigen kern te komen, en warempel, na les 2 kan ik al zeggen dat de methode werkt. Bovendien ben ik een tijd terug bij een medium geweest, wat mogelijk de doorbraak waar ik eerder over praatte in gang gezet heeft. Het was om kort en bondig te zijn vaag maar enorm indrukwekkend. Ze ging voor me zitten met haar ogen dicht en zei letterlijk: “Nu moet je niet denken dat ik in slaap val, maar ik ga nu je aura in.” (Okeeeee, als jij het zegt….). Ook is het herfst en dat is mijn favoriete seizoen!! Kleuren, onstuimigheid, wind, hard fietsen, snot, sjaals, geuren, kou…. En ik zag een vallende ster voor het eerst in mijn leven!

1413519694gl43k

En toen ging alles dus Fijn.

Hoe dicht Lastig en Fijn bij elkaar kunnen liggen… En oh ja, Fijn is niet helemaal ongeschonden prettig onbezorgd Fijn. Nee, want bij Fijn kwam ook  ‘het blunder-rijke leven van Anniek Elastique’ … Per abuis verzond ik een whatsappje naar mijn nieuwe bazin, op de dag dag ik aangenomen was, met daarin de tekst Hej, sorry, ik ken niemand meer met zo’n lamp. (Reactie: “? Deze is niet voor mij bedoeld?” Ze kon er achteraf wel om lachen en ik gelukkig ook. Tsja, weten ze meteen wat voor chaoot ze in huis hebben gehaald). Daarna bestelde ik uit enthousiasme niet enkel twee kaartjes voor een festival met een bijbehorende bungalow (nee dit is niet de nieuwe luxe, dit is een winterfestival), maar ik bestelde dus twee vierpersoonsbungalows! Terwijl we maar met twee personen naar het festival gaan. Woeps…. En daarna dus die koffie 🙂

Maar nu…. Fijn!

En dat wens ik jou ook graag toe! Hoe is dat bij jou, zit jij ook (soms) in Fijn? Is jouw Fijn onbezorgd of maak je ook blunders mee? 

Eén reactie

 1. jeanne

  Nou, ieder een eigen bungalow, ook fijn toch;-p
  Of uh, heb je dat al aangepast?
  Nou geluk toch, heb je meteen weer een goeie laptop!
  En de rechtmatige vrager zal zijn lamp appje inmiddels ook wel hebben gekregen!
  Maarrrrrr…. Ik herken het wel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.