Hersenkronkels, veel vragen en een grote glimlach
Zondag
Zondag

Zondag

Zondag ja. Zondag. Een dag vol inspirerende mensen, toevallige ontmoetingen, zonnestralen die even langs mijn wang wrijven, mijn oog dat meerdere keren geweldige leggings spot, een serveerster in een naveltruitje, smullen van een detoxicating smoothie, genieten van het stiekeme gekraak van mijn fiets, samen met een fijne collega een ticket kopen voor een hele fijne band, en… tevredenheid. Ja, dat is het kernwoord van vandaag; tevredenheid.

Met twee friends ga ik naar een kunst­markt op Strijp-S te Eindhoven. Een chique, strenge maar ook innemende oudere mevrouw die ons rondleidt in een pop-up-store, vraagt me terloops of ik in de mode zit. Ik vat dit zonder te twijfelen op als een compliment (Yes, die mevrouw vindt dat ik stijl heb! Ze liked mijn vintage-vest wat ik te heet gewassen heb maar wat dus nog wel cool zit! En mijn roze lipstick matcht dus zeker wel met mijn vaalroze haren! Hoezee!) en zeg lachend dat ik in de zorg werk, met kinderen met gedragsproblemen. Maar ook dat vindt de mevrouw klaarblijkelijk interessant.

Op de terugweg in de trein mijmer ik met mijn friends over mijn toekomstige eigen onderneming. Hardop denkend discussiëren we over hoe en wat en waarom en waar. De jongeman die in het zitje naast ons plaats heeft genomen, vraagt spontaan of hij even mag inbreken in het gesprek. Mijn wangen kleuren rood en ik vind het ergens wel leuk dat hij het vraagt. Ongedwongen mengt hij zich in ons gesprek, geeft me uiteindelijk een telefoonnummer van een oude buurvrouw van hem. Zij werkt in eenzelfde sector als waar in ik mijn onderneming op wil zetten. Alleen is deze buurvrouw momenteel aan het draaien op een feest op Strijp S dus ik moet haar morgen maar bellen. De buurvrouw heet Sabine, ik moet maar zeggen dat ik haar telefoonnummer van Niels heb gekregen. Niels stapt uit om naar de verjaardag van zijn broertje te gaan. Niels draagt een lelijke jas. Mijn friends en ik eten nog appeltaart op het station voordat we gedag zeggen en huiswaarts gaan.

Thuis neem ik plaats op mijn nieuwe tweedehands (ja dat kan) lederen stoel – waarbij ik even móét vermelden dat dit écht een prachtstuk is – en al zoekend op internet kom ik een machtig mooie fotoreportage tegen van een fotograaf die de wereld van zijn autistische zoon weer probeert te geven. Ik voel kippenvel en wil de foto’s aanraken. Het verhaal horen. Op de achtergrond mooie muziek. Naast me een glas rode wijn. Het besef dat de nieuwe tweedehands stoel echt heel prettig zit. De straatlantaarns springen aan en schijnen hun sobere licht mijn woonkamer in. Eenvoud. Op een zondag gebeuren er dingen die alleen maar op zondag kunnen gebeuren.

Zondag is fijn.

0debe8b675f60e6b81b9e38ac3c15d57
Timothy Archibald – Echolilia
4b910007a91e8c0691a8d136ad481e00
Timothy Archibald – Echolilia
0479d03bec143a26969e80367fe261f7
Timothy Archibald – Echolilia

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.