Hersenkronkels, veel vragen en een grote glimlach
Het was er.
Het was er.

Het was er.

2015. Het jaar zit er alweer bijna op. Dat klinkt groots, groter dan dat het eigenlijk is. Of is het juist veel grote dan dat we allemaal denken? Het is een jaar uit jouw leven. Misschien heb je het afgelopen jaar belangrijke beslissingen gemaakt, of juist hele onbelangrijke die later toch groter bleken dan dat je verwachtte. Zijn er zulke gave dingen op je pad gekomen, waar je intens van hebt genoten en nu nog steeds. Krijg je een glimlach om je mond als je terugdenkt aan toen. Aan die betreffende persoon of die ene uitspraak. Geeft het je kippenvel en beleef je het als het ware weer. Heb je spijt van iets wat je niet gedaan hebt, of juist wel. Is er iets naars gebeurd waardoor je een tijdje ‘van het padje’ bent geweest. Iets pijnlijks. Heel erg pijnlijk. Godsgruwelijk. Ben je nog steeds enigszins van het padje, maar neig je misschien toch wat meer naar de vaste weg. Waar je eerst op liep en nu soms even voorzichtig aan voelt. Heb je ergens houvast in gevonden en kun je beamen dat dat wel oke is. Heb je nieuwe mensen ontmoet en het leven gevierd. Gefeest tot diep in de nacht en gefilosofeerd met vreemden. Heb je eindelijk eens gezegd tegen die ene persoon wat je al jaren wilde zeggen. Iets van waarde. Misschien iets onbenulligs. Ben je erachter gekomen wie je zelf eigenlijk bent en waarom je doet zoals je doet. Voel je je enorm opgelucht omdat je een grote stap hebt gezet. Een stap waar je al lang tegenaan zat te hikken. Werd de berg alleen maar hoger. Is die berg nu veranderd in een heuveltje. Nog dagelijks blaast de wind er een laagje zand vanaf. Voelde je dat het goed zat, of voelde je je goed. Misschien voelde je je niet zo heel goed, maar wist je dat er betere tijden aan kwamen. Was je eenzaam en hield je dat geheim. Droeg je geheimen met je mee die je het komende jaar ook mee blijft dragen. Heb je geheimen gedeeld. Heb je wat meer de tijd genomen voor dingen die je normaal gesproken zonder oprechte aandacht zou doen. Zoals ademen. Ademde je gewoon door zonder erbij stil te staan. Stond je stil bij gebeurtenissen en vroeg je je af wat je eigenlijk aan het doen was. Heb je iets geks of vreemds gedaan of ontdekt. Maakte je je veel zorgen en wist je niet waar de stopknop zat. Durfde je grote uitdagingen aan te gaan. Was je trots op jezelf of juist een beetje teleurgesteld. Besefte je dat je heel erg veel van iemand houdt, meer dan je altijd dacht. Werd je geconfronteerd met iets wat niet fijn was. Heb je moeilijke keuzes moeten maken. Was het eigenlijk best wel saaiig en alledaags. Ben je gaan genieten van gewonigheid. Heb je een diepe zucht geslaakt en vroeg je je af waarom.

2015 is een jaar uit jouw leven. Ik hoop dat je er in ieder geval iets moois in terug ziet. Als was het maar klein. Het was er.

IMG_20151222_154930
* Mooionkruid wenst jou een fijne jaarwisseling en voor 2016 veel gewonigheid. Want mijn inzicht van 2015 is dat gewoon goed misschien wel goed genoeg is 🙂 (geïnspireerd door Dirk de Wachter).

Lieve groet,
Anniek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.