Hersenkronkels, veel vragen en een grote glimlach
Geluk plukken
Geluk plukken

Geluk plukken

Onlangs bezocht ik met een collega een evenement genaamd Geluksroute. Op deze zonnige middag wilden wij heel graag geluk gaan plukken, dus vol goede moed gingen we op pad. Met een plattegrond in de hand, een vrolijke-fiets-met-bloemen-en-lichtjes en de kleurrijke kleding van mijn collega (terwijl ik in rustiek zwart was) liepen we door de stad. Nadat we een paar complimenten van vreemden hadden mogen ontvangen gingen we op zoek naar een park waar we muziek zouden moeten vinden. Nadat we het hele bewuste blok hadden gecheckt, voorbijgangers hadden gevraagd, google-maps geraadpleegd hadden, bleek dat we de plattegrond op z’n kop hadden en dus aan de verkeerde kant van de weg aan het zoeken waren… Vrouwen en kaartlezen, ja… =)

Uiteindelijk hebben we de muziek helaas niet gevonden maar hebben we deelgenomen aan een workshop familieopstellingen. Natúúrlijk waren we hier te laat en kwamen we midden in een meditatie de ruimte binnen, ongemakkelijk moment maar goed, dat paste op zich wel bij de dag en bij ons. Totaal onvoorbereid ging ik in de kring zitten, en verwachtte ondertussen dat een familieopstelling gedaan met duplo-poppetjes. Die zag ik nergens liggen, maar die zouden zometeen wel komen. Even meedoen met de meditatie.

download (3)

Toen we begonnen met de eerste familieopstelling bleek dat we niet met duplo-poppetjes gingen werken. Neen, de deelnemers zelf waren de representanten! En zo ook ik, ik voelde aankomen dat een bepaalde mevrouw mij uit ging kiezen om een familielid te representeren. Jep, gevoel klopte. En daar stond ik, midden in een kring van onbekende mensen, garant als ‘moeder’ van de mevrouw, iemand waar ze geen fijne band mee had, een moeder die geen liefde toonde, een verstoorde moeder-dochter-relatie. Bij familieopstellingen wordt gewerkt met een lichamelijk, emotioneel en energetisch krachtenveld, en dat heb ik gemerkt. De dingen die ik zei, als ‘moeder’, daar hoefde ik niet over na te denken, die kwamen vanzelf. Uiteindelijk, na een gesprek, nadat er meerdere generaties vrouwen achter mij kwamen staan, raakte ik de mevrouw zachtjes aan bij haar arm en dat deed haar ontdooien. Dit resulteerde in een omhelzing en de mevrouw moest enorm huilen. Toen ik even uit mijn ‘rol’ ging dacht ik: Oke ik sta hier in een innige omhelzing met een vreemde vrouw die mij heel dankbaar is en ik wrijf haar over haar rug… LOSLATEN die gedachte. Doel bereikt, goedzo.

Als lezer zul je misschien denken; wtf!? Waar gaat dit over, wat een vreemd gedoe! En zo zou ik er ook over denken als ik zelf geen onderdeel was geweest van deze workshop. Het was heel indrukwekkend om mee te mogen maken. Er was zelfs een deelneemster die representant was van een Jappenkamp, en, hoewel ik toen in de kring eromheen zat en dus geen actief onderdeel was van deze opstelling, voelde ik rillingen toen zij de kring in kwam…

Bij familieopstellingen is het doel om bepaalde knelpunten in een familie/relaties te herkennen en eventueel weg te nemen. Het kan heel inzichtelijk zijn. Ik vond het machtig mooi om te ervaren dat energieën allemaal samenkomen en er mensen mee geholpen kunnen worden. Ik heb erg veel geleerd deze middag en vond het fijn dat ik op deze manier iets voor de mevrouw kon betekenen. Dat was voor mij erg veel geluk die dag!

2 Reacties

  1. Mirrevrouw

    Inderdaad, ik hoor van meerdere mensen dat, wanneer je in de juiste omgeving verkeert en er een goede ‘leider’ is, het erg indrukwekkend kan zijn. Zelf durf ik het nog niet aan; wie weet wat er dan weer loskomt! Jij?

  2. lilian

    Het was inderdaad een hele bijzondere ervaring. Je speelt op het moment van representant geen rol wat sommigen denken maar je reageert juist vanuit het gevoel. Reageren puur op wat het met je doet! En wat het voor mij extra bijzonder maakte is om te ervaren dat ik nog niet eerder zò zeker ervan was dat mijn gevoel en de reactie daarop puur en goed waren. Ik durfde volledig daarop te vertrouwen. Een mooi kadootje van die dag: geluksroute geslaagd!! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.