Hersenkronkels, veel vragen en een grote glimlach
Ongekend
Ongekend

Ongekend

Het is een poosje geleden dat ik de tijd heb genomen om een blog te schrijven. Dat heeft natuurlijk een zeer legitieme reden, namelijk; ik zit midden in een verhuizing. Dat hoeft op zich geen reden te zijn om niet te bloggen, maar goed, bij die verhuizing komt meer kijken dan ik van tevoren had kunnen bedenken. En dat terwijl ik de afgelopen tien jaar zo’n keer of zeven verhuisd ben….

Neem de vloer van mijn nieuwe woonkamer. Er lag een geweldig groene vloerbedekking in, echt uit de jaren zeventig, maar gezien mijn allergie voor huisstofmijt is zoiets – helaas – niet aan mij besteed. Dus heb ik de vloerbedekking eraf gehaald en zag ik een leuk houten vloertje vrij komen. Echter, toen ik van dichtbij ging kijken was deze vloer donkerbruin geverfd en zat er een enorme lijmlaag van zo’n vijftien centimeter breed over de gehele vloer heen, die er natuurlijk niet zomaar van af ging. Dus ging ik met vragen naar mijn vader, die gepensioneerd timmerman is, maar een echt antwoord kreeg ik niet van hem. Toen heb ik een vriend gecontacteerd die nogal handig is met hout, en hij gaf mij een bandschuurmachine. Hij demonstreerde hoe dat apparaat werkt, en heus, het zag er supereasy uit. Dus ik pak dat ding vast, moet eerst vragen waar de aan-knop zit (gewoon, onder het handvat, zoals bij een geweer) en woooooooow-dat-apparaat-neemt-een-loopje-met-me! De plank die Handige Vriend heeft gedaan ziet er toch echt heel anders uit dan die van mij…. Handige Vriend geeft me wat tips en wenst me succes. Dat ik denk

Jeminee moet IK deze HELE vloer met dit DING gaan doen??? HELLUP!

heb ik natuurlijk niet hardop gezegd…

Maar nu, na een halve dag ploeteren, zwoegen, advies vragen bij de Gamma, uitproberen, engelengeduld en doorzettingsvermogen kan ik dan toch met trots zeggen dat ik de halve vloer al geschuurd heb. En het ziet er niet eens zo heel slecht uit. Ongekende kwaliteiten komen naar boven met zo’n verhuizing he. Dat vind ik dan wel weer cool van mezelf. Die pijnlijke armen en rug neem ik maar voor lief.

En dat ik mega-oncharmant-met-een-stofmasker-op-mijn-neus-waardoor-mijn-bril-omhoog-wordt-gewipt aan het werk ben, deert niet. Om me heen enkel groen en ezels. Die vinden dat prima.

vloer 2
Op de helft! Hoppa!

 

* Ik ben voornemens wat meer te gaan foto-bloggen (en ouderwets schrijven natuurlijk!) zodra ik in het huis woon, wat ik vandaag Villa Kakelbont heb genoemd. Wordt vervolgd dus!

4 Reacties

 1. Jeanne

  Ja ja, een doorzetter he!! En wij maar denken, leg er toch een mooie laminaat op.
  En nu, na hard werken wordt het toch nog wat!
  En dan is het nog niet klaar hoor, er is nog enorm veel schilderwerk te doen.
  We wachten het eindresultaat met spanning af 😉 en werken met z’n allen hard mee.
  Nog heel veel klus plezier voor jou en je zusje.
  Hopenlijk niet weer over twee jaar!!!

  1. admin

   Hej eveL
   Ik heb pinterest hoor =) en zelf een mapje genaamd “Fijn (t)huis”!!!
   Maar ziet er erg leuk uit die picca die je stuurde, die lampen zijn super!!
   Kom maar eens een kijkje nemen als het klaar is (dus over eeeeeehm een tijdje)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.